Radical Firearms AR-15 16", 223 Rem

Značka: RADICAL FIREARMS
Dostupnost Skladem (1 ks)
Kód: 2051-1206
23 900 Kč
Radical Firearms AR-15 16", 223 Rem
Značka: RADICAL FIREARMS

Radical Firearms 16" SOCOM 5,56mm FR-16

Technická specifikace:
 hlaveň 16", nitridovaná (Melonite), materiál ocel třídy 4140 (Cr-Mo-Va)
 komora 5,56x45 NATO, značení 223 Rem. (v souladu s CIP), profil hlavně dle specifikace SOCOM
 stoupání vývrtu: 1:7"
 předpažbí RPR volně plovoucí (free-float), délky 15", s rozhraním M-LOK na pozici 3-6-9 hodin, rail Picatinny na svrchní straně
 horní část pouzdra (upper receiver) typu M4 Mil-Std, materiál kovaná slitina Al 7075-T6, povrchová úprava černý elox (anodizace třídy III)
 spodní část pouzdra (lower receiver) Mil-Spec kompatiblní, materiál kovaná slitina Al 7075-T6, povrchová úprava černý elox (anodizace třídy III)
 sestava závěru (BCG) Azimuth Technologies, Mil-Spec
 napínací táhlo závěru dle Mil-Std
 pojistka oboustranná
 tlumič výšlehu A1 Bird Cage, úsťový závit 1/2-28"
 plynovratný systém délky "Mid"
 nízkoprofilový plynový násadec, vnitřní průměr .750", ocelový
 pažba: MFT Minimalist teleskopicky stavitelná, tubus dle Mil-Spec
 grip: A2
 celková délka: 810-892 mm
 hmotnost: 2844 g (bez zásobníku)

 

Americký výrobce zbraní a dílů Radical Fireams vznikl stejně - jako mnohé jiné firmy - jako tzv. "custom builder" špičkových, ručně laděných a kompletovaných zbraní. Vzhledem k neustále se zvyšující poptávce po čím dál komplexnějších úpravách zbraní i dílů se i zvyšovaly kapacity a strojní vybavení společnosti, až se tato nakonec rozhodla vyrábět kompletní vlastní zbraně. Dnes má Radical Firearms v nabídce přes sto různých provedení pušek AR-15 v široké škále ráží, jež dodává jak na civilní trhy, tak i v military specifikacích. Dále se tato zbrojovka zabývá vývojem a výrobou vlastních tlumičů hluku.

Radical Firearms není další z řady garážovch výrobců a "stavěčů pušek řady AR-15, vzhledem k rozsáhlému modernímu CNC strojnímu vybavení je zbrojovka schopna zbraně skutečně vyrábět: S výjimkou hlavní, závěrů, pažbení a drobných dílů se zbraně s touto značkou skutečně vyrábějí "in-house" ve výrobním závodě společnosti v Texasu. U svých dodavatelů zbylých komponentů uplatňuje tento výrobce vysoké nároky na kontrolu kvality (např. dodavatel sestav závěrů Azimuth Technologies je certifikován dle ISO 9001)

Puška řady FR-16 jsou základním stavebním kamenem modelové řady zbraní typu AR-15 pro komerční trhy. Tato modelová řada sdílí shodné hlavně a pouzdra a liší se v jednotlivých modelech zejména různým pažbením a typy předpažbí.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: