AKCE EVO - Největší slevová akce jakou jsme zažili

Akce EVO....

 
 
Tento článek obsahuje sprostá slova, nepravdy, zavádějící informace a nepřesná data i čísla, takže by jej neměl radši nikdo číst....
 
 
Toho času léta páně 2023 v pátém měsíci, kdy se nic moc nedělo a s kolegy obchodníky jsme si navzájem dělali objednávky na eshopu aby jsme si otestovali, že eshopy vůbec fungují, protože prodeje byly podprůměrné a s ohledem na všeobecné namlsání tržbami COVID+UKRAJINA to vlastně celé šlo do kytek, se mihla na email informace, že se něco chystá s CZ EVO, že se bude upravovat cena. Samozřejmě jsme nevěděli kam, protože dolů to moc často nechodí a tak někteří obchodníci nakoupili na sklad více kusů s tím, že se pak stejně prodají. No v tu dobu nikdo nemohl vědět, že si tímto krokem zmrazili sklad na sto let.  Já jsem standardně mail přečetl, zamumlal si něco ve smyslu že je mi to u prdele a email vymazal. Měl jsem tou dobou skladem jeden kus, tak nebylo třeba nějak extra bystřit zrak i s ohledem na to že podobné maily chodí od dovozců či výrobců pravidelně a efekt mají podle mě mizivý.  Na jedno skladové evo následující dny přišla objednávka a tak mi mihlo v hlavě, že bych měl přiobjednat, ale něco mi říkalo, že bude lepší počkat až bude chybět zbraní více, ať nemusíme do Brodu sami, nebo tam hnát přepravce kvůli jedné flintě. Zákazník na evo až tak nechvátal a tak se stalo, že dochvátal až po upomínce k vyzvednutí   10.5 odpoledne a odebral krásné  samotné CZ EVO 3S1 za cenu 36000Kč cca.
 
Den na to jsem se klasicky houpal na židli, přemýšlel, že už bych fakt měl začít hubnout, když tu náhle z čista jasna došel z počátku nevinný email z Brodu, kde stálo že s okamžitou platností se upravuje cena CZ EVO ve všech provedeních na 25990Kč.  V ten moment jsem již běžel pro kapesník abych si otřel poprskaný monitor a zároveň vytáčel kolegu obchodníka abych se mu vysmál, že těch 10ks evo si může za původní cenu strčit leda tak do prdele. On už o tom samozřejmě také věděl, protože nejspíše také, stejně jako nejen já, seděl na židli a houpal se čekajíc na objednávky a sázel mi do telefonu sprostá slova jedno za druhým.... Není divu.
 
Mail jsem zavřel, upravil cenu na eshopu a dál neřešil.  Asi hodinu na to volá druhý kolega s tím, že co říkám na tu soutěž od CZubky. Tak mu říkám, že o ničem nevím, že jen došel mail že se mění cena eva a šmitec. No tak příloha měla dvě stránky A4 místo jedné...... Druhou jsem přehlédl napoprvé, protože byl poprskaný monitor asi.  Ta druhá stránka byla v podstatě taková rozbuška. Stálo v něm totiž sdělení, že se s dumpingem ceny zahajuje také soutěž pro obchodníky druhé kategorie (označení zní hrozně ale je to něco jako dříve gold partner) což jsou vybraní obchodníci napříč čr a je jich 50. Prostě omezený počet těch větších prodejců. Asi Vás zajímá o co že se bude soutěžit. První místo byla limitka CZ řád bílého lva, druhé místo byl CZ Tobruk a třetí místo nějaká obyč číza. Kdo si však myslel, že je prostě vyhraje tak byl těžce na omylu. Výherci si je můžou koupit za zvýhodněných podmínek. Nikoliv zadáčo... Je to teda taková výhra nevýhra.
 
Nicméně jelikož protože a poněvadž jsem tu limitku prostě chtěl tak bylo prakticky okamžitě rozhodnuto, že do toho půjdeme a půjdeme do toho ASAP a snad se prodá aspoň 50ks.  S odstupem času to bylo zcela mylné posouzení situace a podcenění našeho trhu koupěchtivých zákazníků. Ale k tomu se dostaneme.
 
Samotná nová cena 25990Kč již byla zajímavá, ale né zas tak moc aby si k nám do té naší prdele, jak často říkám, někdo chtěl dojet pro desítky kusů.
Přecijen dalších 49 prodejen a stejná cena se nerovná úplně naděje šanci něco urvat.  S příhlédnutím k dalším obchodním řekněme překážkám byla jediná možnost začít nabízet něco navíc. Logicky se nabízelo střelivo a tak jsme začali nabídkou EVO + 600 Lugerů zdarma a šli jsme s tím  tzv. do světa. Jen během první hodiny přišlo přes 50 objednávek a dva nebo tři telefony od nasraných kolegů jestli jsem se náhodou neposral s tou akcí.... Samozřejmě někteří a my již víme kteří (jeden) klasicky jinak neumí než žalovat a hned volali do CZUB s tím, že mami mami koukej co dělají a zastavte je bůbů mémé kokodák..... Vše marné, nic jsme neporušili akce jede dál.
 
Ještě ten den nebo kdy to bylo mi poslal kamarád printscreen od konkurence s tím, že se můžu jít s 600ks lugerů vyjebat, že už to přebili rovným litrem.  No to sem zase sázel sprostá slova já, protože po bušení do kalkulačky bylo najednou z "aspoň něco "  jen skoro   "hovno" . Nabídka 600ks lugerů byla podle mě velmi slušná a prodávalo by se i tak, ale holt někde to viděli jinak...  Vlak už se však nedal zastavit, protože objednávek mezitím přišlo dalších 30, ale zároveň chodily emaily s tím,že objednávku ruší, protože tam a tam mají rovných 1000 lugerů.  Na to jsme zákonem padajícího hovna museli reagovat tak , že jsme to prostě tzv. dojebali úplně na nulu a dali ještě třešničku navíc.. . Tedy finální akce zněla CZ EVO + 1000 Lugerů + sleva 20% na optiku na evo + doprava domů zdarma.  To se ukázalo jako nejlepčí nejvíc dobrá nabídka, protože v následujících dnech dorazilo dalších 150 objednávek na různé verze evo a tuto nabídku už nikdo do konce akce nepřekonal.
 
Den na to volal zákazník, který od nás bral evo za full cenu a byl slušně řečeno rozmrzelý a i přes to, že jsme mu vysvětlili, že za to nemůžeme, tak v jeho očích už navždy čuráky zůstaneme. Bohužel i to se stává a sralo by to asi každého. Nikdo však nemohl čekat že cena půjde dolů a ještě bude nějaká soutěž....
 
S nárůstem objednávek bylo nutné řešit odbavování a kompletace. Tato agenda se nám stala denním chlebem na další dva měsíce. Fajn bylo to že jsem se už nemusel houpat na židli a na myšlenky na hubnutí taky nebyl čas. O zábavu bylo postaráno. Taková akce a takové množství objednávek prověří vnitřní systémy každého obchodu.
 
Objednávky jsme museli rozdělit do jednotlivých vln a částečně je přibrzdit, protože při pohledu na fakturu z brodu si naše účtárna ověřovala zda se nejedná o chybu v desetinné čárce, nebo zda tam jedna nula není navíc....
 
V souvislosti se střelivem a omezené možnosti dodávek just in time a také s cenovým aspektem jsme začali obvolávat naše dodavatele a kamarády co mají na skladě a co můžou dát apod.  Na dotazy kolik byla vždy naše odpověď palety vole palety, na pět kartonů sere pes. Takže ze začátku jsme vyškrabali mix 4 továrních značek střeliva, včetně našich uloženek na období  další " spec ops..."  a následně začali rabovat výrobnu ALSY.  Vzhledem k velmi dobrým vztahům, super kvalitě a schopnosti dodávat paletu na zavolání bylo střelivo určeno.
 
U optik se opět ukázalo, že se vždy najde někdo, kdo se bude snažit s už tak dobrou nabídkou ještě vyjebat a vytěžit tak ještě něco navíc.
Nebylo tak vůbec neobvyklé, že s objednávkou na evo přišla objednávka i na ATHLON CRONUS za 60k. Celkem 7x.  Na PST2 5-25 celkem 9x a na Arken EP5 celkem 4x.  Bylo tedy nutné některé jedince usměrnit, že se jedná o optiku na evo a že je to psáno v textu.. Samozřejmě ji všichni měli na evo. Sice jsem v životě na evu neviděl optiku 4,5-27x zoom, ale nevadí.  Nicméně všeho s mírou, všem jsem objednávky zrušil, protože míra pokusů vyjebat se vším už byla i na mě moc. Došlo tedy k polopatickému upřesnění že optiku na evo je myšleno kolimátor či prisma a tedy holosun, vortex, primary arms. Nutno říct, že většina lidí chápala a v drtivé většině padala volba na Holosuny. Ještě že máme také velmi dobré vztahy s dovozcem Holosunů, protože vykrývat vysoké desítky optik týdně nezvládne každý. Extrémní byl jeden pán který si objednal 7 ks optik k jednomu evu....
 
Co však nechápal každý byl stručný text k doplnění čísla ZP, platnosti a skupin ZP.  Z celkového počtu objednávek napoprvé vyplnilo vše správně cca 60% zákazníků. Se zbytkem jsme museli absolvovat doplňující emailové komunikační peklo.
 
V mezičase nám došlo několik objednávek, které bylo složité odbavit již z podstaty. Uznejte sami že dodat zbraň pro :
 
Seš Čurák
Vyser si očkova 556
Prdel 22356
 
nebo 
 
Kokot Jeden
Vyjebanec 99
Anál 99999
 
Je dost obtížné. Nedělám si srandu, tyto objednávky máme v systému.
Tím jak se kupily objednávky rostl i počet problémů.
 
Někteří zákazníci v průběhu měnili optiky, jiné verze eva, někteří přidávali jiné nesouvisející zboží apod. To vše nás velice zatěžovalo.
Jeden rekordman udělal 9 objednávek s různou optikou s tím, že předchozích 8 zrušil a to stihl za dva dny, než jsme mu zamezili přístup a dali na náš black list, který se začal postupně rozrůstat o další podobné jedince.
 
Jeden pán se dožadoval 1000 ks hornady critical defence místo Alsy.
Jeden pán se dožadoval zda by nešlo ještě něco udělat s cenou.....
Jeden pán chtěl zbraň platit až na Vánoce
Jeden pán chtěl platit stravenkami.
Jeden pán chtěl zbraň na splátky.
Dva pánové nezávisle na sobě přišli s obálkou s tím, že si odnesou zbraň, nechají tady 50k a zbroják si časem dodělají a pak mi pošlou foto, že to jako udělali.
 
Smutné na tom všem je ten fakt, že jsme udělali celkem 175 storno objednávek, protože si zákazníci objednali a přestali komunikovat, nereagovali na maily, upomínky, na nic. Těchto cca 175 lidí dostalo trvalý ban a to zcela zaslouženě, protože vše akorát zkomplikovali a prodloužili termíny dodání ostatním zákazníkům. Přitom stačilo napsal, nezlobte se, sehnal jsem jinde, nebo již nemám zájem a hotovo. Trochu sebereflexe a slušnosti nám zde opravdu chybí. Víte, my se vždy snažíme přistupovat ke každému hezky a s pochopením, protože střelectví je prostě koníček a ten má bavit. Sice se nedokážeme vždy zavděčit všem, ale snažíme se. Bohužel však jsou mezi námi jedinci, které je nutné odfiltrovat. Standardně je poznáte podle toho, když dáte něco na hunting a píšou vám s nabídkou za 50% inzerované ceny, nebo chtějí kombinovat apod, či jsou od počátku arogantní, nebo vymýšlí story proč to a to nejde apod. Postupujeme recipročně, tedy když se s námi bavíte pěkně, bavíme se také pěkně a když se s námi bavíte nepěkně nebo nereagujete na mail, na výzvy, na sms, nebo uděláte objednávku a pak děláte mrtvého brouka i když je pro Vás zbraň za 26000Kč připravena a vy ji máte závazně objednanou, nemůžete se divit, že při případném dalším pokusu cokoliv u nás objednat to prostě nepůjde. Proč ? Protože doživotní BAN.
 
Každý týden nám přistála vlna evíček, ty bylo potřeba přepočítat, zkontrolovat výrobní čísla na dodáku, na kufru a také v crzu napřejímat. Zároveň týž den, nebo den poté část objedávek putovala přes našeho externího přepravce k zákazníkům. Bylo nutné zkompletovat čísla zbraní, čísla optik, střelivo a případně další doplňky které v objednávce byly.  Stávalo se, že v den expedice chtěl zákazník něco měnit, takže se mu dodání posunulo o týden. Byl zde zákazník, který požadoval výběr výrobního čísla a když jsme mu poslali na výběr z 20 čísel a žádné nebylo dost dobré, tak jsme mu objednávku raději stornovali i když požadoval několik dalších dnů seznam dalších čísel... Myslím, že jsme ochotní nadstandardně ale vše má své meze.
 
V jeden moment se dodávky zasekly, protože ani v CZUB nečekali, že se to takto zvrtne, takže se termín dodávek posunul až na 15.8. Ihned jsme tuto informaci předali na eshop, ale objednávky se paradoxně ještě zvýšily.  Museli jsme tedy apelovat na CZUB ať nám prostě něco dodají a tak vybalili exportní kusy s 10rd zásobníky a následně i ty s 20rd zásobníky a vše hrnuly k nám v týdenních  či desetidenních frekvencích 50-100ks tak,  abychom udrželi odbavovací tempo. Někteří zákazníci předpokládali dodání až kolem 15.8, takže neměli připravenou hotovost - všem jsem vyhověli a kdo potřeboval odklad, tak jej dostal.
 
Samotné přepravy probíhaly již v režii našeho přepravce, který naštěstí vše zvládl v rámci možností skvěle, i když sám měl chvíle kdy by se na to nejraději vykvákl. Někteří zákazníci prostě nespolupracovali a dopravu domů si představovali podle svého. Jeden pán požadoval doručení ve středu ve 12:40 do 7 patra bytového domu. Když mu přepravce sdělil, že čeká před barákem, odmítl jít dolů, protože nebydlí před barákem, ale v 7 patře.  Jeden pán byl stále na cestách a přepravce se s ním snažil spojit dva týdny. Následně mi volal, že není spokojený s doručením. Několik zákazníků nemělo nákupko. Několik zákazníků si zapomnělo zbroják a dožadovalo se předání bez něj. Několik zákazníků poslalo na vyzvednutí manželku s tím že to je v pohodě, ať to převezme ona. Jeden pán chtěl evo doručit do Prahy, optiku do Příbrami a střelivo k evu do Hradce....
 
Někteří zákazníci požadovali prodloužení termínu vyzvednutí třeba o měsíc s tím, že pak určitě vyzvednou, Jiní zase, že finance budou mít až za měsíc tak ať jim to podržíme. Snažili jsme se všem vyjít vstříc, ale jak jistě tušíte 90% z nich se následně odmlčelo a přestali komunikovat. V jeden moment byl sklad zbraní tak plný, že když přišel zákazník hodit oko na Tauruse T4, tak to nebylo možné, protože byl až až tááám dole vzadu asi za 80ks evíček, které čekaly na zákazníky, kteří nás následně postupně vypekli. Tolik k tomu jak má být obchodník prozákaznický jak se od něj očekává a pak schytává jeden pojeb za druhým....
 
Místy to bylo opravdu náročné a únavné, protože denně volalo asi 30 lidí jen s dotazy na akci evo. Na tom by nebylo nic špatného, pokud by však většina dotazů nebyla stylem : Nešlo by vyměnit tohle a dodat tohle a zaplatit toto teď a zbytek pak a není to v FDE barvě možné a podobné snahy o ohnutí nabídky tak, jak nebyla koncipována.
 
Celkově asi 60% zákazníků proběhlo hladce, 20% s dokomunikací emailem, 10% s dokomunikací emailem a problémy s doručením, 9% s dokomunikací emailem, telefonem, poštovním holubem a morseovkou + následnou výměnou nevyhovující optiky a problémy s doručením a zbylé procento jsou naši VIP TOP ULTRA zákazníci, kvůli kterým jsem měl vždy silnou touhu se na všechno vysrat a jít si sednout k rybníku....
 
Výběrem dva pánové byli natolik spešl, že bych jim rád věnoval každému svůj odstavec a velice mě mrzí, že není možné je jmenovat.  Budou v našich srdcích dlouho a na našem black listu budou na prvních příčkách navěky věků, nebo do doby než se najdou ještě větší borci, kteří je překonají.
 
Druhé místo - pan všechno špatně.
 
Pán objednal evo s dovětkem že by si přál FDE verzi. Na to jsme mu odpověděli, že v akci je pouze černá verze. Následně po dokomunikaci a doplnění údajů ze ZP  - celkem 3 emaily, následovala dokomunikace s výběrem optiky. A pistolový kolimátor holosun není opravdu na evo extra vhodný. I přes to na něm zákazník trval i když na toto byl upozorněn. Po třetí a poslední urgenci že je nutné před přepravou provést platbu takto učinil na 2x. Platba se tedy řešila celkem 20 dnů. Následně se 3x měnila adresa dodání. Přepravce mi hlásil, že je pán velmi arogantní a že mu to poveze jeho kolega, že on už na něj nemá nervy. Načež si pán hned stěžoval na šílený zákaznický servis a nedodání zbraně v den a hodinu, kterou požadoval. To že zadal přepravci špatnou adresu 30km od místa kde byl, není důležité. Samozřejmě je chyba na naší straně.... Následující den byla zbraň doručena. Sice byla doručena a předána ve sklepě činžáku, kde pán (50 let ) prej bude do noci sedět než maminka odejde z bytu aby ji tam mohl tajně schovat.... Čtrnáctý den se zákazník ozval s tím, že odstupuje od smlouvy, protože není spokojen. Zbraň totiž není FDE, střelivo je přebíjené a on čekal nejhůře SBčka, ale lépe nontox provedení sbček, kolimátor se na zbraň nehodí a je také špatný a celý rozmazaný a zásobník je jen 20rd a on chtěl 30rd a ke zbrani chtěl kufr z plastu ale dostal kartonovou krabici, a celkově byl střílet a jeho kámoš má siga MPX a ta střílí líp a má lepší spoušť atd.  Pro zbraň jsme si museli zajet, protože pán odmítal dovést k nám a vyhrožoval smrští negativních recenzí apod.  Za ty stovky rozvezených kusů byl toto opravdu extrém.
 
První místo - pan mimozemšťan.
 
Zhruba v půlce akce evo zazvonil telefon a pán aniž by se představil spustil : Chci evo, ale chci si vybrat podle nástřelného listu. Tak jsem mu vysvětlil za 20 minut, že nástřelné listy už dávno nejsou. Na to práskl telefonem. Já blbec si číslo neuložil, protože by hned šel na blacklist.  Objednávky plynuly a jednoho dne volá zákazník, že si jede pro evo a že dojede před 17 hodinou. Na to mu říkám, že jsme do 16 a mám doma nemocnou manželku . Na to pán odvětil, že to bude rychlovka do 5 minut a ať počkám. tak říkám OK. Pán říká hned ve dveřích že si jde vybrat evo podle nástřelného listu, optiku a další věci.. V ten moment mě to cvaklo, že to je ten co volal před měsícem. Na informaci, že mám 5 minut a že jsem mu to říkal, mi sdělil, že kdyby mi neřekl že to bude za 5 minut hotové tak bych na něj nečekal a takto když už dojel ho asi těžko vyhodím z prodejny..... Takže jsme si zopakovali proč není nástřelný list, následně jsme rozebrali do detailů proč není zbraň v plastovém kufru, ale v kartonové krabici (dlouhá eva mají prostě krabice). Pán se dožadoval 3 kusů stejné zbraně, 150ks střeliva a přístupu na střelnici že si vybere podle toho jak s kterou nastřílí. To mu samozřejmě nebylo umožněno s upozorněním, že již 17:30 a já opravdu potřebuju odjet.  Následně došla řada na kolimátor, který nebyl skladem. A jak jistě víte, že když není skladem tak nebude dodáno. Bylo nutné dalších 30 minut řešit alternativní optiku s takovým výsledkem, že pán chce stejně tam tu a trvá na jejím dodání. Následně když pochopil, že to opravdu nepůjde došlo k řešení střeliva, protože on z prémiové zbraně nebude střílet přebíjené střelivo, ale pouze "solidní tovární produkci" .  Ve snaze zkrátit mé trápení jsem vytáhl poslední karton Aguil za které byl pán velmi rád.  Mezitím se svědkem této agónie stal jiný zákazník, který přijel prostě neohlášen a po vyslechnutí dotazů, arogantního chování a urážek od pana mimozemšťana ve stylu že jsme obchod na hovno, nám zde nechal 800Kč dýško s dovětkem, že toto si bude pamatovat hodně dlouho a že nám přeje co nejméně takových lidí.  Pan mimozemšťan se však rozhodl ještě koupit střelivo do kosy a trvalo jen asi 15 minut vysvětlit, že v kartonu je 500ks a odsypávat 100ks fakt nebudeme. To již bylo 18:30, doma měli horečku všichni a já letěl domů co to dá, abych si i zde vyslechl jak jsem na hovno, že jsem měl přijet po 16 hodině....  Pokud si myslíte, že to je konec story tak vás musím zklamat a budeme se ještě chvíli zmítat v agónii.  Hned v pondělí mi pan zákazník sdělil emailem že odstupuje od smlouvy, že mu zbraň nevyhovuje. Dušoval se že z ní nestřílel a že ji ani neregistroval a že ji v pátek zase kolem 17 hodiny doveze. Vzhledem k tomu, že tady jsem si byl jistý tím že ji vrátí jsem měl vlastně i radost, protože než mít dodanou zbraň takovému člověku tak to bych si raději ustřelil nohu. Pán v pátek dorazil a dovezl zbraň. Celá krabice smrděla konkorem, celý prostor pro zbraň byl nasáklý olejem a krabice se tíhou zbraně bortila. Tak říkám pánovi zda z ní střílel. Samozřejmě se dušoval, že v žádném případě. Tak jsem poprosil ještě o střelivo. To zprvu nechtěl dát, protože to byl dárek zdarma přece. Po deseti minutách vysvětlování že to je evo + 1000ks střeliva a když chce vrátit tak musí komplet,  donesl pán originální rozdělanou krabici od Aguil ve které chyběla jedna krabička. Prej si byl zastřílet ale s jinou zbraní samozřejmě. Donesl však jinou krabičku s tím, že byl koupit tu samou, ale tahle je větší tak ji přikládá k tomu. Všem je Vám asi jasné, že pán byl slušně řečeno lhář, ze zbraně střílel, způsobil nám škodu, protože zbraň jsme museli prodat jako použitou pod cenou a završil to celé tím, že je z našeho přístupu stejně zklamaný a že už u nás nenakoupí. To má samozřejmě pravdu protože okamžitě letěl na blacklist na první příčku. Za ty roky v tomto oboru jsem nezažil takového člověka a byl jsem z něj tak týden úplně dekompenzovanej.
 
 
 
I přes všechny tyto problémy jsme celou akci zvládli podle mě velmi dobře. Nevykryli jsme pouze pár objednávek, protože už nebyly volné kusy. Kolidovala nám dovolená našeho přepravce a následně ta naše, takže jsme akci ukončili o 3 týdny dříve než měla skončit. Termín konce soutěžní akce byl 15.8.2023. Byl to nápor na úplně všechny, ale dali jsme to. Pokud se ptáte zda to celé stálo za to, tak uznávám, že nestálo. Bylo to peklo a jelikož jsme šli all in jen na vítězství, hrozilo, že dodáme stovky zbraní a vzhledem k tomu že se do akce zapojila i Praha, kde jak všichni víme je kupní síla na úrovni téměř zbytku republiky, byla šance na výhru né úplně vysoká. A to jsme do promo akce zapojily i kamarády youtubery s dalším dosahem. Jak jsem říkal, každý musí přiložit ruku k dílů, protože my jedeme na vítězství. Kolega co nám zbraně převážel říkal, že pokud to nevyhrajeme, tak koupí gumové dildo s připínákem, které si nasadím na hlavu a budu s tím měsíc chodit po prodejně protože rozjet takovou akci s téměř nulovým ziskem pro vidinu výhodně koupit limitku je prostě nápad roku....
 
 
Závěrem, pokud jste neumřeli nudou a dočetli až sem, bych Vám všem, kteří jste se akce EVO zúčastnili buď samotným nákupem, nebo sdílením informace o naší akci svým kolegům, chtěl poděkovat za spolupráci a s radostí Vám sděluji že naše společnost v konkurenci dalších 49 obchodníků soutěž akci EVO vyhrála s drtivou převahou a ukázalo se tak, že nepotřebujeme prodejnu v Praze, Brně ani Ostravě ,ale stačí nám naše bývalé JZD v Ježkovicích u Vyškova. :-)